ΠΩΣ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ
Η γλώσσα
Πολλά “καθηγητάρια” της “σειράς” , όπως λόγου χάριν ο Noam Chomsky και διάφοροι τέτοιου ποταπού βεληνεκούς πανεπιστημιακοί , προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο που συνοψίζεται στην εξής ερώτηση : Ποία είναι η “καταγωγή” της γλώσσας και πως κατάφερε ο άνθρωπος να επικοινωνήσει μέσω της ομιλίας .
( Τσσ...Απλά πράγματα , άμα δεν σου κόβει όμως...)
Ξεχάστε ό,τι μάθατε μέχρι σήμερα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ,αυτά είναι μαλακίες , και δώστε βάση στην πενιά αν θέλετε να βγείτε από τον “επιστημονικό σκοταδισμό” της εποχής μας .
Ξεκινώ , και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο λακωνικός μπορώ , στο βαθμό βέβαια που αυτό καθίσταται εφικτό .
Με την πάροδο των ετών και την συνεχή εναλλαγή ενδιαιτημάτων , λόγω αναζήτησης τροφής , ο Homo sapiens-sapiens μέσα σε “κυκεώνα” κλιματολογικών αλλαγών “απέκτησε” την προσαρμοστικότητα , που διαδραμάτησε τον σημαντικότερο ρόλο στην επιβίωσή του .
Απο τις άναρθρες κραυγές , μέσω της “τελειοποίησης”του υοειδούς οστού , έφτασε πλέον στο σημείο να δύναται να αρθρώσει πιο πολύπλοκους ήχους πέρα απο την μίμηση ήχων των ζώων και της φύσεως .
Εδώ είναι και το σημείο που οι κραυγές έγιναν “λόγος”. Έγιναν όλα ώς εξής :
Χρόνος : 472.584 χρόνια πρίν απο σήμερα . Τόπος : Αφρικανική σαβάνα . Ήρωες : 15μελής ομάδα νομάδων Homo sapiens-sapiens . Ώρα : μεσημέρακι πρός απόγευμα .
Μήτσος o “σερίφης”: Αρχηγός
Τζόνυ ο “την έχω μεγαλύτερη απο ΄σένα” : πρωτοπαλίκαρο Μήτσου ,που εποφθαλμιά την αρχηγία .
Πολυχρὀνης ο “μαλακοπίτουρας” : ο κλασσικός μαλάκας που στην φωτό αναρωτιέται αν η ψείρα που κρατά είναι απο τ΄αρχιδια ή απο την μασχάλη του .
Τζίμης ο “επιχειρηματίας” : Στην φωτό ...“Πουλάω παλιό μου ξεραμένο σκατό για πολεμοφόδιο μεγάλης σφεντόνας που θα ανακαλυφθεί πολύ αργότερα” .
Οι υπόλοιποι : “το ασκέρι”. ( Η φωτό είναι απο παλιότερη σχολική εκδρομή ) .
Ο Μήτσος απογοητευμένος που το ασκέρι του έχει μειωθεί δραματικά , οι μισοί και πάνω απο τους αποβιώσαντες βρίσκονται μέσα στα στομάχια αδηφάγων Μαχαιρόδοντων , ξύνει νωχελικά το γεμάτο νοστιμότατες ψείρες κεφάλι του για να βρεί λύση . Περνώντας το απλανές γεμάτο σκέψεις βλέμμα του πάνω απο την αχανή σαβάνα , σταματά τυχαία πάνω στον Πολυχρόνη που αυνανιζόμενος απροκάλυπτα και λυσσαλέα μποστά στην Βιβή (η μουνάρα της παρέας , πρώτη απο δεξιά στην φωτό) κρατά με δεός το αρνούμενο πεισματικά να έρθει σε στύση πέος του και κοιτώντας το με παράπονο , του ψιθυρίζει άναρθρες παροτρυντικές μαλακίες : “ουαργχχχ γκμιτς λομπρρ” . Μετάφραση : “σήκω ρε μαλακισμένο ...όχι τώρα μπροστά στην καριολίτσα !” .
Και έτσι , κοιτώντας τον μαλακοπίτουρα Πολυχρόνη να προσπαθεί να "επικοινωνήσει" με το μαραμένο του εργαλείο , σαν απο θάυμα το αριστερό μάτι του Μήτσου αστράφτει απο την φαεινότητα της εκπληκτικής ιδέας που του καρφώθηκε σαν αντίπαλο ακόντιο στο γεμάτο πουρί απο την μπόχα κεφάλι του . “Θα βρώ έναν ήχο για κάθε πράγμα στο περιβάλλον μας και θα συμφωνήσουμε όλοι , δημοκρατικά... κατόπιν διαταγής μου βέβαια , να τα ονομάζουμε και να τα αποκαλούμε με τον ίδιο ήχο όλοι” .
Σηκώνεται σχεδόν βίαια απο το έδαφος , σαν να του τσίμπισε το παπάρι τεράστιο προιστορικό μυρμήγκι , και κουνόντας με νόημα το χέρι του μάζεψε γύρω του τους υπόλοιπους .
Κοιτώντας τους επιβλητικά στα τριχωτά ρουθούνια , σηκώνει το δεξί του χέρι και με προτεταμένο τον δείκτη προς τον μισοκοιμησμένο και με το μόνιμα απλανές βλέμμα Πολυχρόνη ,ο οποίος έχει το δάχτυλο που προηγουμένος είχε στο παπάρι του , βαθιά μέσα στην μύτη του , βροντοφωνάζει : “αλλάκκα...” Μετάφραση : “μαλάκας”
Ο Πολυχρόνης παγώνει , με το δάχτυλο πάντα στην μύτη , κοιτά τους συντρόφους του έναν έναν με χαώδη βλακεία που μεταμφιεσμένη σε πρωινή τσίμπλα , κατοικεί απο μωρό στα μάτια του .
“ουκγρ μπολσα ρτφφνν ασβλλεκ νφαφφφβ” . Μετάφραση : “τί έγινε ρε πούστη μου ... με κάρφωσε αυτή η πουτανίτσα η Βιβή...”
Μετά απο 6 ώρες επανάληψης απο τον Μήτσο του ιδίου πράγματος , δείχνει τον Πολυχρόνη φωνάζοντας “αλλάκκα” δηλαδή , οι άλλοι επιτέλους αντιλαμβάνονται το σκεπτικό του και κάνουν όλοι το ίδιο . Ο Πολυχρόνης , σχεδόν κλαμμένος , αφήνει μια λυπημένη πορδή και τρώει αυτό που με τόση επιμονή έψαχνε μέσα στην μύτη του .
Ο δαιμόνιος Τζίμης αρπάζει ξεραμένα κομμάτια κορμού δέντρου και με αίμα απο την περίοδο της Σούλας , (η χοντρή πατσβούρα με τα τεράστια βυζιά , της παρέας , δεν χωρούσε στην φωτό ) , ζωγραφίζει , όπως έκανε και στις σπηλιές (βραχογραφίες) , εικόνες του αποσβωλομένου Πολυχρόνη
και επαναλαμβάνει μονότονα : “οοτττ πρρτεεε κκατττοοο” . Μετάφραση : “ο,τι πάρετε εκατο...”.
Τα ονόματα και τα πρόσωπα της ιστορίας δεν είναι καθόλου τυχαία όπως μπορέιτε να εξακριβώσετε και απο τις ανωτέρω φωτογραφίες .
Ύστερα απο πολλά χρόνια με τον παραπάνω τρόπο δημιουργήθηκε / επινοήθηκε η γλώσσα .
Βέβαια μέχρι να φτάσουν στην ολοκληρωμένη πρόταση , “πρόσεχε μαλάκα ...πίσω σου είναι ο πρόγονος της τίγρης” , χάθηκαν πολλά λεβεντόπαιδα .
Μετά απο αυτή την εμπεριστατωμένη ανάλυση νομίζω μπορείτε να καταλάβετε την συνέχεια για να μην μακρυγορώ .
Σαν μπόνους σας αποκαλύπτω και την επινόηση της Γαλλικης γλώσσας .
Ο πιθηκομούρης πρόγονός μου , Μήτσος ,γύρω στο 20.000 χιλιάδες π. Χ. , για να καταφέρει να αρπάξει τα γκομενάκια και πολύ περισσότερο την γη με τα καλά θηράματα από την διπλανή φυλή , μαζί με τον επίσης πιθηκομούρη ,πρόγονο του θείου μου και τακίμι του ,κατά την διάρκεια της στρατηγικής περικυκλώσεως του “εχθρού” οργάνωνε την επίθεση , και ιδού η στιχομυθία ... :
Αρχηγός :“Πολυχρόνη , εσύ θα πας να κλείσεις την πίσω έξοδο της σπηλιάς με αυτούς τους τρεις και εγώ με τους υπόλοιπους θα κάνουμε ντου από μπροστά ...“
Πολυχρόνης:”ούγκ !!!”
Αρχηγός : “ένα μαλάκα έχω πάρει για βοηθό... ένα μαλάκα... γιατί ρε δεν του μάθατε αυτουνού του ηλίθιου να μιλάει ; ”
Υπόλοιποι : “ούγκ !!!”
Αρχηγός : “νομίζω είναι η κατάλληλη ώρα να επινοήσω τα Γαλλικά.... γαμώ τον ήλιο σας , (ο τότε θεός ) , πουστάκια...να πάτε στο γεροδιάολο ρε (αυτός υπήρχε απο τότε) ... γαμώ την Σούλα την χοντρή και τα τσιμπούκια που σας ρουφολογάει .... τι σας μάθαινα τόσες ώρες ρε πουστάλιααα...”
Υπόλοιποι : “ούγκ...qu'est-ce que cela veut γαμώ , chef ; ούγκ !”
Απλά πραγματάκια είναι ...
Τυχών απορίες θα απαντηθούν αλλά δεν νομίζω να έχετε πλέον απορίες .
Βιβλιογραφία :
Μπάμπης Ρουφοκαυλἐτος . PhD in paleontology university of California.
Αλεξάκης Πιπίλας . PhD in Anthropology – Linguistics M.I.T.
Θανάσης Παρτόλας . Καφεντζής δίπλα στο σπίτι μου . Ξέρει πολλά .
Γιώργαινα Καραντουλάπα . Μια γιαγιά στην ορεινή Κορινθία ,εξαιρετική στο βελονάκι .
Johnny Dickerman . Νομπελίστας αστροφυσικός Columbia university U.S.A. Είναι λίγο γκέι αλλά καλό παιδί και με γνώσεις στο τάβλι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου